HR
Praćenje pošiljaka
Brexit

Prijelazno razdoblje, koje je dogovorno u sporazumu

o istupu potpisanom od strane Europske unije i Ujedinjenog kraljevstva, zaključuje se.

1.1.2021 donosi promjene u poslovanju s

Ujedinjenim kraljevstvom.

BREXIT: JESTE LI SPREMNI ZA KRAJ PRIJELAZNOG RAZDOBLJA?

Godina 2020 bliži se kraju pa tako i prijelazno razdoblje koje je dogovoreno u sporazumu o istupu koji su potpisali EU i Ujedinjeno kraljevstvo (Velika Britanija i Irska). Sukladno tome prijelazno razdoblje zaključuje se s 31.12.2020.

Od 1. siječnja 2021. za svu robu koja iz Velike Britanije ulazi na carinsko područje EU ili iz njega izlazi u Veliku Britaniju primjenjivat će se carinske formalnosti koje zahtjeva zakonodavstvo EU. To znači da će se prilikom poslovanja s

Velikom Britanijom primjenjivati jednake carinske formalnosti koje vrijede za bilo koju drugu državu koja nije članica EU.

 

POŠILJKE ĆE BITI POTREBNO CARINITI

Pri organiziranju vašeg lanca opskrbe molimo da uzmete u obzir dulja tranzitna vremena koja su posljedica dodatnih graničnih kontrola te carinskih formalnosti i postupaka pri uvozu i izvozu robe.

U Intereuropi pažljivo pratimo događanja vezana za Brexit i brinemo da se vaše pošiljke i nakon zaključenja prijelaznog razdoblja nesmetano, pouzdano i sigurno otpreme u Veliku Britaniju  ili dopreme iz Velike Britanije.

Za osiguranje nesmetanog poslovanja od 01.01.2021. savjetujemo da već danas razmislite da li ćete trebati otpremnika koji će za vas obaviti carinske postupke u uvozu pošiljaka u Hrvatsku ili u izvozu robe iz Hrvatske.

 

TU SMO ZA VAS

Za vas brzo i kvalitetno obavljamo carinske postupke :

  • usluge uvoza, izvoza, tranzita
  • izdavanje T2l dokumenta
  • otvaranje i zatvaranje TIR karneta
  • pripremu intrastat obavijesti
  • drugo.

Obratite se Intereuropi, obavit ćemo sve te usluge za vas.

Dostupni smo na : 

E: prodaja@intereuropa.hr,

E: zbirno-zg@intereuropa.hr  

ili u vama najbližoj poslovnici Intereurope.